Aleppo har akut brug for hjælp

Aleppo har akut brug for hjælp

“Akut brug for hjælp” – det er titlen på Danmissions nyhedsmail, som jeg modtog i går. I mailen beskriver de, hvordan 5.000 børn og 10.000 voksne er på flugt væk fra Aleppo. Med at være på på flugt følger mangel på mad, et sted at sove og livsnødvendigt medicin. Det hele forgår midt i den iskolde vinter, hvor flere flygtninge strømmer til.

Danmissions partnere hjælper med at dele mad ud og tage de syge og sårede til et felthospital. Nødhjælp koster og hvert et liv værd at hjælpe!

De mangler ALT og har brug for hjælp NU!

Selvom Aleppo kan føles for langt væk til at gøre noget, kan du hjælpe ved at støtte Danmissions partnere.

SMS AKUT til 1245 (100kr.) eller via MobilePay: 41 999 332

Tak for din livsnødvendige støtte.

Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD), er en af Danmissions partnere, som jeg er udsendt til. Selvom vi har kontor i Libanon, uddeler vi nødhjælp i Syrien. Tidligere i dag spurgte jeg min kollega Salam om, hvad det egenligt indebærer. Han forklarede mig, at vi har forskellige kontorer i Syrien, hvor nogle af dem er i Aleppo, Damaskus og Qalamoun. Her hjælper vi internt fordrevne flytninge ved at udøve støtte til dem og det område, som de kommer til.

“Det er meget vigtigt at skabe og bibeholde en balance mellem de som oprindeligt bor i området og de internt fordrevne flygtninge. På den måde undgår vi fjendskab og flere konflikter”, pointerer Salam.

FDCD uddeler flere former for nødhjælpspakker, for eksempel pakker med mad, som indeholder nok til en familie på fem i tre uger. En pakke med hygiejne genstande passer til en husstands månedlige forbrug. Der uddeles derudover også tøj og tæpper, da fleste er flygtet uden meget andet end det, de har på.

De nødvendige genstande til uddeling af nødhjælpen skaffes i lokalområdet i stedet for at importere det fra Tyrkiet eller Libanon, som andre organisationer gør. På den måde hjælper vi yderligere til og er med til igen at opretholde balancen mellem de fordrevne og lokalbefolkningen.

Her skaber vi et mødested og rum til sammen at finde løsninger og opfordre til samtale og fredelig sameksistens.

FDCD er en organisation, som har flere initiativer. Udover uddeling af nødhjælp arbejder vi også med konfliktløsning, interreligiøs dialog og at fremme fred og menneskerettigheder. Det gør vi for eksempel ved at arrangere workshops, konferencer og andre former for møder. Her skaber vi et mødested og rum til sammen at finde løsninger og opfordrer til samtale og fredelig sameksistens. Det kan I for eksempel læse mere om i mine andre blogindlæg.

Jeg håber, at du vil støtte vores arbejde i Syrien. Det er brug for hver en mønt.

Foto: Malek Alshemali De civile venter på at blive evakueret fra det østlige Aleppo