Livstegn fra Beirut

Livstegn fra Beirut

Indtryk fra en gåtur i Beiruts pulserende gadeliv.

Min nye hjemby har forladte bygninger med skudhuller på væg og tag. Det vidner om en turbulent fortid. Nybyggede skyskrabere blander sig med flygtningelejre. Skrald flyder i gaderne. Tomme plastikflasker triller ned af bakkerne og der kaldes til bøn i byens moskeer, som ofte har en kirke til nabo. Her er korruption, politisk og religiøst kaos.

Religiøse symboler er ikke gemt væk. Her er religion offentligt. Det er fredeligt. Her snakker du med fremmede på gaden. Hjælper til. Man er ikke stille og surmulende som i den københavnske nettokø derhjemme eller forholder sig som fremmed for alle. Her er hvert et gadehjørne et mødested. #Beirut overrasker mig hver dag med smil og spændende samtaler.

 

 

Skærmbillede 2016-09-02 kl. 21.42.53

Bygningen bevidner om turbulente tider med borgerkrig. Foto: Amalie Ehmsen

 

Mit navn er Amalie. De kommende seks måneder har jeg æren af at være udsendt af Danmission til Beirut, Libanon for at hjælpe Danmissions Partner – Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD).

Venter spændt på mere at fortælle om mit ophold her, hvor jeg efter to uger føler mig hjemme.

 

 

Skærmbillede 2016-09-02 kl. 21.43.52

Husets skudhuller fra borgerkrigen lappes ikke. Det er til dagligt minde for nabolagets forbipasserende. Foto: Amalie Ehmsen