Cambodja beskrevet i billeder og film

Den første uge er vel beskrevet med ord af mine rejsekammerater, så mit første indslag i Cambodja bliver i lyd og billeder.

Så er min første uge (plus et par dage) i Cambodja vel overstået – helt vildt at tænke på! Jeg kan allerede mærke, at jeg efter hånden er ved at have vænnet mig til varmen og trafikken – I kan på mine “kollegaers” blog se hvorfor disse to ting giver den største og første omvæltning.

Link til deres blogge:

https://blog.danmission.dk/idaogjeppe/forskelle/

https://blog.danmission.dk/astridandreassen/cambodjanske-foerstehaandsindtryk-og-religionsdialog/

Mit Cambodja i billeder består af 15 helt særligt udvalgte billeder. Til billederne følger en lille historie og forklaring. 15 billeder der for mig kan noget helt specielt og forhåbentlig kan give jer et indtryk af den verden jeg har mødt, her på den anden side af jorden.

Denne lille dreng stødte jeg på uden for en moske i Kampong Cham. Vi voluntører samt de globale fortællere var med til en workshop i denne Provins by.

Workshoppen var arrangeret af CLO (Continue learning organisation) og handlede om hvordan forskellige religioner ser på tilgivelse. 10 munke, 10 kristne og 10 muslimer var samlet for at debattere. Som en del af programmet tog vi ud for at se muslimernes moske. En virkelig rar følelse at se tre store religioner samlet for at møde og fascineres af hinandens forskelligheder.

Det næste billede er taget lige udenfor Russian market. Men det kunne være fanget på et hvilket som helst af Cambodjas mange og eksotiske markeder.

Markederne rummer de herligste frugter (som vi nyder godt af) og det varmeste kød, med sin helt egen sødlige lugt (som vi prøver at undgå).

De næste tre billeder kan beskrives samlet. Cambodja er et buddistisk land og hvor end du er, vil du kunne finde et tempel lige om hjørnet eller se en munk passere gaden. Vi har i løbet af den første uge, allerede set nærmere på 2-3 templer som alle er unikke og enormt flotte på hver deres guld belagte måde. Munkene er helt deres egne og meget mere nede på jorden end man først går og tror.

“Ingen er munke forevigt”

fortalte en munk fra Kampong Cham – Ham kan i møde på de andres blogge.

De resterende ti billeder er fanget på må og få i min færden i Cambodja – de viser alle de ting jeg fascineres og undres over hver dag – i en verden så fremmed og fjern fra min normale hverdag i Danmark.

Forskellene er mange men lighederne ligeså.


Den sidste ting for denne omgang forklare sig selv – Det er en lille video fra i Søndags hvor vi holdte fest med beboerne på det college hvor vi bor lige nu. På fredag går turen videre til Preah Sdach.

https://www.youtube.com/watch?v=XXlSPauI3kM