Som lys rækker vi ud

Som lys rækker vi ud

Husker du Lucia, som gerne ville gøre godt for andre i mørket? Hun havde brug for to hænder til sit arbejde og satte derfor lyset i en krans på hovedet. Den moderne udgave er pandelampen. Dette er fjerde del af Danmissions adventskalender.

Først tænder Gud lyset for den enkelte af os og sender os ud for at tænde lys for andre. Det er kun i Guds lys som et genskin af Ham, at vi skal møde vores næste og være lysbringere. Nogle mennesker møder Gud, når lysets børn viser godhed, retfærdighed og sandhed.

Mange har gode juletraditioner med at aflægge naboen et besøg ved f.eks. at medbringe lidt julesmåkager eller en julestjerne. Gennem menighedsplejen støtter kirker udsatte familier med julekurve. Vi køber gaver til vores venner og familie og giver i juletiden. Nogle inviterer familie og venner til julehygge eller julemiddag/frokost, hvilket er en opgave som kan tage nogen tid at planlægge og gennemføre. Det er også at være tjener for sin næste. Gæsterne kan tilbyde sig på opvasken og på den måde stå til tjeneste.

Når alle vil give, har vi også brug for gode modtagere. Det er også en opgave, når man er syg eller på anden måde har brug for hjælp at være den, som kan modtage uden at skulle undskylde. Det giver andre mulighed for at være tjenere.

Tænk på de vise mænd, som rejste den lange vej med gaver til det nyfødte Jesus barn. Maria og Josef er er forbillede på at være modtagere, da de i deres afmagt modtog de dyre gaver.

Menneskets kald er at være lys, sagde Jesus en gang, da han underviste på et bjerg. Vi husker nok den med ikke at sætte sit lys under en skæppe, men derimod at sætte lyset sådan, at alle kan se det. Verset efter er også værd at bemærke.

“Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene.” (Math 5, 16)

Juleønsket fra Tanzania er, at det gode, som vi gør mod hinanden, må føre til tak og lovsang til den treenige Gud, som kommer os alle i møde i denne jul og vil række os en julefred, som overgår al forstand.

Bedste hilsner Louis og Anna-Marie

Det første afsnit kan du læse her: Lys i mørket
Det andet afsnit kan du læse her: Lyset fra barnet – Guds søn
Det tredje afsnit kan du læse her: Evighedens lys