2. Dag på Blåvandgård Børnelejr

Temaet FNs verdensmål er i dag skudt i gang! Dagens tema blev "Livet i havet"

Efter en god nats søvn vækkede vi alle børnene til morgenbadning. Der var som altid masser af friske børn, som trodsede trætheden og gik med ud og fik en morgendukkert.

Da vi havde spist morgenmad, var alle børn med til dagens pligter. Efterfølgende havde vores ungledere arrangeret to forskellige aktiviteter, som børnene kunne være med til, hvis de havde lyst. Vi havde en kæmpe rundboldkamp på fodboldbanen, og andre børn tog på stranden for at finde alt godt fra havet til at udforme deres helt eget fantasidyr. De brugte limpistoler og fimo-ler til at producere kreative og flotte fantasidyr på lejren. Som dagen før afsluttede vi aktiviteterne med en tur ud at bade. Som altid på Blåvandgård havde vi formiddagsbadning og senere hen eftermiddagsbadning, som rigtigt mange af børnene nyder at være med til.

I dag omhandlede eftermiddagsaktiviteten det 14. verdensmål “Livet i havet”. Her blev deltagerne skudt frem i tiden til år 2121, hvor der ikke er rent drikkevand – kun sodavand samt det mirakuløse vano-reno, som gør forurenet vand rent, og derved hjælper de truede dyrearter, som lever i havene og søerne. Børnene tog i bordhold ud og hjalp forskellige mennesker både til lands og strands, og som tak fik de vano-reno. Ved løbets afslutning blev der målt op, hvor meget reno-vano de havde skaffet, som blev omsat til points til deres bordhold. Holdet med flest points blev “Team Hold Verdensmålene For Evigt og apropros vi vinder”.

Dagens underholdning blev i dag lavet af børnene. De havde et godt underholdningsprogram, og der var masser af nye og gamle sange og sjove underholdningsindslag, såsom skiftetøj-leg som er en gammel klassiker. Alle grinede og havde det sjovt, såvel børn som voksne.

Når børnene vågner i morgen, vil der udover morgenbadning også være en anden sjov aktivitet. Udenfor ligger morgendagens verdensmål gemt, som vi skal arbejde med. De hold, der finder verdensmålet inden morgenmaden, får ekstrapoint.