4. dag på Blåvandgård børnelejr

Idag var verdensmålstemaet "Ansvarligt forbrug og produktion"

Fordi de store børn havde været på natløb, rykkede vi dagens program en time. Derfor var de friske morgenbadere først ude at morgenbade kl. 8.00. På trods af natløbet var antallet af morgenbadere stabilt. Til morgenmaden kørte snakken rundt på bordene om, hvordan Mørkets Mænd blev besejret på natløbet.

At udføre pligter er ved at blive den gode vane på lejren, dog skulle holdet med “Forkæl tanterne”‘-tjansen være mere alternativ. Det bordhold fik lov til at støvsuge tantebilen, pynte spisesalen med blomster, samt ordne vasketøjet.

Om formiddagen havde unglederne som sædvanligt arrangeret forskellige aktiviteter som børnene kunne vælge. Mens der igen var dømt stor fodboldkamp på banen, kunne mandagens fantasidyr-værksted afsluttes, hvor børnene fik lov til at lave deres kreative fantasidyr færdige.

Dagens verdensmål var “Ansvarligt forbrug og produktion”, og igen skulle børnene ud på løb. Bordhold for bordhold gik de mellem diger, strand og masser af sol.

Lejren er ved at gå på hæld, og derfor fik alle børn udleveret en Blåvand-trøje, hvorpå de kan skrive hinandens navne. Derudover begyndte børnene også så småt at skrive i hinandens mindebøger med venskabelige hilsner.

Til aftenunderholdningen fik børnene øvet sig på kanon-sang, og klassiske lege som “kaffe eller cola” var med, hvor to hold af børn dystede mod hinanden. Dagens andagt tog udgangspunkt i en sang fra efterskolesangbogen “Sommerens Ø” hørte børnene på værdien af et fællesskab som Blåvand, hvor traditioner er et af de bærende elementer, og om trygheden ved at vide, at man ved Blåvand kan finde en tryghed, man kan tage med sig ud i andre sammenhænge.