Den 1. hele dag på Blåvandgård børnelejr

Den traditionsrige gåtur til fyret, hvor børnene lærer deres bordhold at kende.

Klokken 7.00 blev børnene vækket til morgenbadning i det friske Vesterhav. Hele 27 børn trodsede den kolde blæst og træthed og var nede og få en morgendukkert. Traditionen tro blev flaget sunget op med “Vaj højt, vaj stolt og frit hvort flag” – en sang som alle børn nok skal få lært i løbet af ugen.

Børnene kom ind i spisesalen til morgenmad og mødtes for første gang med deres bordhold. Efter morgenmaden lavede vi alle pligter, lige fra at rense toiletter til at forkæle køkkentanterne.

Klokken 10 samlede vi børnene og gjorde os klar til at skulle på hike mod Blåvand Fyr. Bordhold for bordhold blev de sendt afsted sammen med deres bordledere for at gå langs stranden. På vejen hen til fyret fandt børnene på et navn til deres bordhold samt et kampråb. Ved fyret servede de søde køkkentanter sandwiches til børnene, hvorefter vi alle vendte snuden mod gården. Da vi kom hjem, åbnede Blåvandgårds helt egen slikbutik dørene op, hvor omsætningen kommer til at gå til et af Danmissions projekter, som børnene vælger.

Da klokken slog 5 på eftermiddagen, gik 39 børn og legesyge ledere ned til Vesterhavet for at lege i vandet. Med hele fem badevagter plaskede børn og legesyge ledere rundt, fik hovederne under vand, og red med på bølgen den blå.

Lidt efter aftensmaden sang vi alle flaget ned til sangen “Nu glider flaget langsomt ned”, hvorefter alle børnene gik indenfor til underholdningen. Her fik vi sunget gode klassiske Blåvand-sange og lavede kendte Blåvand-lege, som et af bordholdene havde planlagt. Desuden fik børnene besøg af to “ældre herrer”, der læste op af brevkassen Ingolf til stor underholdning for både børn og ledere.

Nu er børnene puttet i seng. Trætte efter en lang gåtur, badning og leg, men spændte på i morgen, hvor dagen kommer til at handle om et af FN’s 17 Verdensmål.