Sidste dag på Blåvandgård børnelejr 2021

Det er med stor vemod, at vi skriver det sidste blog-indlæg for denne Blåvandgård børnelejr! Dagene er som altid gået alt for hurtigt, og vi har i dag skullet pakke lejren sammen.

Som altid startede dagen med masser af friske børn, der trods en hård uge tog sig en morgendukkert i Vesterhavet. Der var 6 børn som var faste morgenbadere hver dag. Godt klaret!

Efter morgenmaden rengjorde lederne lejren indenfor, og børnene ryddede deres egne værelser for sengelinned, sovepose og slikpapir. Dog havde børnene efter egen nedpakning mulighed for at score de sidste ekstrapoints hjem inden frokost, hvis de hjalp til med nedpakningen udendørs. Her var der både mulighed for at samle skrald, støvsuge tantebilen igen eller sortere legetøjskasserne samt hjælpe en af lederne med hans personlige nedpakning.

Gennem hele ugen har børnene ellers skaffet points til deres bordhold gennem de forskellige løb baseret på verdensmålene. Her er børnene blevet bedømt på både udførelse af opgaverne, men også deres sammenhold, given plads til hinanden og hjælpsomhed – altså alt hvad Blåvand-ånden indebærer. Selvom konkurrencen mellem bordholdene var hård, var der alligevel et vinderhold for hele ugen: “Team Hold Verdensmålene For Evigt og apropos vi vinder”

Efter frokost var børnene udenfor og hyggede sig med hinanden med kortspil, frisbees og smykkeværksted, samt ikke mindst at få skrevet i de sidste mindebøger og på de sidste Blåvand-t-shirts. Kl. 13.00 åbnede vores egen slikbutik for sidste gang, og børnene fik købt slik for resten af deres lommepenge. Slikbutikken fik indbragt lidt mere end 4000 kr., som bliver doneret til Danmissions indsats i Cambodja, hvor de arbejder imod ulovligt skovhuggeri i skoven Prey-Lang.

Kl. 15 kom de første forældre og hentede deres trætte unger. Og derfra gik eftermiddagen med mingling mellem ledere og forældre og gamle blåvangensere, mens børnene fik krammet farvel til deres Blåvand-venner samt givet de største knus til deres yndlingsledere og -tanter.

Tak for lån af jeres skønne børn. Vi glæder os til at tage imod dem igen næste år, samt håber på, at se nogle nye kønne små ansigter, der også fortjener en uge på Blåvandgård.

Vi vil også gerne takke Rønhaveslagteren for at donere pølser til vores fyrtur torsdag aften, og Lidman Haver for T-shirts til ledere og børn, som børn og ledere skrev beskeder på.

Kærlige Blåvand-hilsner
Lejrchef Alexander, tanterne, lederne og unglederne

Jeg er med jer alle dage
indtil verdens ende