Danmission støtter kristen boghandel i Zanzibar

I december fik den Lutherske menighed i Mwanakwerekwe lidt uden for Stone Town en ny boghandel. Danmission har støttet byggeriet af boghandlen, som tidligere blot bestod af et udendørs salg af bøger, særlig bibler og sangbøger, der blev sat på et bord efter gudstjenesterne om søndagen.

Boghandlen blev indviet ved en festgudstjeneste, hvor Kirke og dialog konsulent i Danmission, Arngeir Langaas prædikede. Arngeir har tidligere været udsendt for Danmission på Zanzibar og kunne derfor holde prædiken på swahili – til stor glæde for menigheden – og som opmuntring til os andre udsendte i Tanzania, som stadig nøjes med mindre omfattende sproglige udfordringer.

Med til begivenheden var også Danmissions Program Chef, Kirsten Auken samt Louis Møllerfors og Anna-Marie Lauenstein, som er udsendt af Danmission i Tanzania, samt undertegnede.

Ude til højre i billedet ses Rev. Maloda, som er den lokale sognepræst. Rev. Maloda vil vi komme til at høre mere om i Danmission, da konfirmandaktionen fra i år vil have fokus på Zanzibar og netop Malodas menighed. Helt til venstre ses den lokale boghandler, Gasto. Han har været med fra staten og var meget stolt over nu, at have gode rammer for salget.
Det er håbet, at med en rigtig bodhandel vil kirken have et sted, hvor bøgerne kan opbevares og beskyttes og samtidig er det håbet, at en ordentlig boghandel kan trække folk til udefra. Der er interesse for kirkens arbejde og mange – særligt unge – lytter gerne med, når der synges i kirken. Det kan de nemt gøre ude fra, da de forskellige kor sørger for høj musik, men læse med og på den måde forstå, hvad kirken står for, har været mere vanskeligt.