Glædelig jul!

Glædelig jul!

Guds velsignelse over julen og det nye år.


Al snak om vinter må forstumme, her er grønt som i paradis!

På billedet ser du det julekort som Nyakato Lutherske College benytter til julehilsen. Det er et sommergrønt Nyakato (vi er på den anden side af Ækvator) og du kan også se nogle af de aktiviteter vi har været med i.

Bollerne er bagt i den nye ovn i det nye køkken. Vi har været engageret i opbygning af et nyt køkken, det gamle køkken med komfurer af tre sten går ikke længere, staten lukker colleges som ikke har ordentlige køkkenforhold. Helt fornuftigt!

Computerne fungerer godt, og er brugt flittigt, det er fantastiske små sager, såkaldte Raspberry π (Pi) der kører med styresystemet Linux. Kirsten der benytter internetundervisning i sine græskkurser har kunnet vise de studerende en verden hvor de har ansvar for egen læring, en verden hvor eneste begrænsning er den studerendes flid. Internetlearning vil også være fremtiden for dem, der ønsker at studere videre.

Biblioteket er stort nok til at man faktisk kan finde nyttig litteratur til studierne, både som certifikat studerende (ham på billedet) hvor det er på kiswahili og diplomastuderende der skal benytte engelsk litteratur. Det kan sagtens blive større og vi hjemtager ofte en hel ekstra rejsekuffert med bøger alene til brug for biblioteket.

To biskopper, Mwanzas biskop Gulle og en finsk biskop, åbner en af de nye bygninger til gavn for de studerende og college. Det fortæller både om et internationalt arbejde hvor vi nyder godt af gode kollegaer fra Finland, men også om et ”Tupo pamoja” = ”Vi er sammen”, som vi gentagne gange hører det fra vore tanzanianske venner, en fortælling om et fællesskab i troen uden grænser.

Midt i billedet står vores skoleleder, Mimii Brown, sammen med vicebiskoppen. Mimii fortalte mig i går at hun ikke havde sovet godt på grund af bekymringer for fremtiden. Jeg spurgte til hvilke bekymringer hun havde, og hun havde mange. Lige nu har lederen af Business skolen taget sin afsked. Nu står hun med ansvar for noget hun ikke har haft ansvar for. Har han/de gjort det godt nok, eller vil embedsmænd finde fejl i Businessafdelingen som hun så pludselig skal stå til regnskab for? Har han forladt en synkende skude? Jeg kan godt forstå hun ikke sov så godt.
Og hvad sker der når de to finske missionærer holder op til sommer? Hun har svært ved at skaffe kvalificerede undervisere. Og hvad med os?
Så sagde hun leende, at da hun begyndte som leder af College, havde hun ikke troet hun havde holdt til at være skoleleder blot én måned.

Bed for arbejdet, for skolen, for Mimii, for stiftet, for de studerende. Bed om velsignelse i det nye år, at det store arbejde må lykkes og bære frugt.

Kirsten og Peter Buch