Klar til at møde Tanzania

Forberedelsesweekend til Danmission Unges rejse til Tanzania 2015

Af: Line Bilberg

Vi bevæger os i takt til de afrikanske trommerytmer, mens vi giver et forsøg på at synge en sang på swahili. Det er ikke helt let, og det ender da også med, at vi udbryder i latter. Afrikanske trommerytmer, dans, sang og grin er nogle af de krydderier, som har levendegjort weekendens forberedelser til Danmissions ungdomsrejse til Tanzania.

Vi er en gruppe på 20 unge, som til juli tager på en 14 dages rejse til det nordlige Tanzania. Rejsen vil have et fokus på at skabe ung-til-ung relationer, og gensidigt lære af hinandens liv og hverdag. I forlængelse af rejsen, vil vi holde foredrag om vores møde med Tanzania, og de unge, der lever her.

På weekenden er vi blevet introduceret godt til Tanzania gennem forskellige oplæg om landet. Weekendens program var yderst veltilrettelagt, og vi oplevede landet fra mange vinkler som: historie, sprog, kultur og kirkeliv. Der har også været fokus på formidlingsdelen med henblik på vores efterfølgende foredrag, og vi er blevet indført i fotografering og formidling af rejseoplevelser både gennem teori og praksis.

Weekend har desuden budt på gode snakke, spil og sjov, og skabt et godt fælles grundlag for rejsens deltagere. Vi har fået ny viden krydret med afrikansk sang og stegte bananer. Efter denne udbytterige weekend, kan man kun glæde sig til at komme af sted.