Kære venner, så er der pyntet til jul i mit hjem i Kyerwa.

Kære venner, så er der pyntet til jul i mit hjem i Kyerwa.

I morges, da jeg stod op startede jeg med at få ryddet mine to skriveborde for evalueringspapirer, så der også i tankerne kan blive klar til jul.

Derefter gik det en tur til vor nabo Karolina, som jeg har kendt siden 1993, som er leder af vores kursus og mødecenter. Hun har bygget hus og flyttede sine ting i går. Det er lige på nabogrunden til provstiet.
Alle naboerne var der og præsten kom og åbnede hjemmet med bøn og liturgien, som der er bagerst i salmebogen. En højtidelig stund med tak til Gud for at det er lykkedes for hende at bygge hus. (Ja her går man ikke lige i banken og låner til at bygge hus, man bygger over flere år, som man nu får råd til næste skridt.)
Efter teen med mandazier gik jeg ned på landsbytorvet for at købe kød, der var både slagtet gris og ko. Så jeg fik en flæskesteg til i aften og oksekød til i morgen Juledag, som er den store festdag her. Men jeg holder fast i traditionen med
flæskesteg juleaften her. Vi får besøg af et unge ægtepar fra Ntoma (Evans og hans kone – de blev gift her i november. Jeg stod fadder til Evans, da jeg var på Ntoma for 25 år siden), derudover kommer præsten og konen herover og spiser.

Begge mine piger er her. Den ene laver middagsmad og den anden rører æg og sukker sammen til en kage, kan jeg høre, medens jeg hører Bachs juleoratorium, som blandes lidt med Lazerus´s hoste. Lazerus er en gammel mand på 95, som kommer her og er nogle dage engang imellem. I hans unge dage gik han rundt i Karagwe med breve fra Lukajange provsti (nu stiftshovedkvarter) og bar breve ud til menigheder med besked om at nu kommer præsten på besøg, så de kunne forberede folk til dåb og nadver. Så vi kalder ham for post evangelisten. Han har aldrig været gift og har ingen børn. Han har valgt at bo i et hus, som kirken har bygget til ham ca. 24 km herfra. Indtil for 5 år siden kom han gående hertil, når han kom på besøg, men nu tager han bussen. Han har været her nogle dage, nu får vi se om han tager hjem efter jul eller bliver til efter nytår.

Over nytår kommer 12-15 af mine nevøer og niecer af mine søskende i Ntoma/Ketembe. Nogen hara aldrig været og nogen af dem da de var små nu er de fra 4-17 år. Det bliver hyggeligt.

December måned har gået med evaluering og stiftssynode. Vi har kørt programmet med søndagsskole, kvindearbejde og stewardship (forvalterskab) i 3 år, så vi har været rundt i pastoraterne (16) og høre hvad de syntes de har fået ud af det og hvordan de har tænkt sig at køre videre og høre ønsker til de kommende 3 års aktiviteter. Så der er rapportskrivning. D. 6.1 har vi stort evalueringsmøde med representatnter for alle involverede parter, stiftsledelsen og Simon fra Danmission. Derefter overdrager jeg til min efterfølger.

Så er jeg begyndt at rydde op, smide ud og fordele mine ting. For der er kun 1 måned til det går hjemad. Om en måned i dag er jeg i Kampala og sender baggage, og om aftenen stiger jeg på flyet. Jeg er glad min bror kommer hertil d. 13.1, så han kan opleve lidt af afskeden her og så rejser vi hjem sammen.

Ja afsked – jeg håber jeg får kræfter til det. Foreløbig her jeg 14 farvelparti indbydelser – pastorater 8, provstier, stift og private…………

Men jeg glæder mig til at komme hjem og flytte ind i mit hus, som jeg overtager her 1. januar på Dåsbjergvej 30 i Vridsted.

I februar er jeg stadig ansat i Danmission og skal have møder rundt i landet. Men fra marts, ja så ligger verden åben – spændende at skal tage hul på et nyt kapitel af livet.

I er velkomne i Vridsted.

Med denne hilsen vil jeg gerne ønske jer Glædelig Jul, samt et velsignet nytår.

De bedste hilsener
Else