Saltvands- indsprøjtning til søndagsskolen

Saltvands- indsprøjtning til søndagsskolen

40 års dansk søndagsskole erfaring regnede ned over søndagsskolelærere og præster!

I forrige uge var 31 søndagsskole og 4 ledere fra Karagwe og Nordvest stifterne samlet til søndagsskolelærerseminar. Undervisen var Bjarne Gertz Olsen fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS).

Bjarne delte sine erfaringer med søndagsskole arbejdet og sine overvejelser om hvorfor det er vigtigt med den grundlæggende undervisning for børn. Det er godt at høre en fremmed røst – godt at fornemme, at det med søndagsskolen er større end det, der foregår i min lille menighed/andedam.

Deltagerne var også glade for at mødes på tværs af stifterne og på den måde få lejlighed til at udveksle erfaringer.

Vi forventer at de repræsentanter fra provstier som deltog her vil sprede undervisningen til andre søndagsskolelærere i deres område.

Det har også været til stor inspiration og opmuntring for os ledere, der arbejder med dette arbejde til daglig – Sr. Salapia Katura fra Bukoba – Nordvest stiftet, Anatoria Aligaweza lederen af kvinde- og børnearbejdet i Karagwe stift samt Fredrick og jeg, som arbejder med dette i 3 provsstier.

Bjarne har hjulpet os med tegninger fra de danske søndagsskoler og muligheden for at kopiere det og bruge det i arbejdet her. Vi er blevet inspireret til at vi gerne vil lave et nyt materiale, med bedre sammenhæng i undervisningen til søndagsskolearbejdet.

I går havde vi kursus for præsterne i Karagwe stift – Bjarne gav dem en saltvandsindsprøjtning og vigtigheden af dette arbejde for børn – den kristne oplæring, som forældrene og kirken i fællesskab har ansvaret for.

Vi er taknemmelige for at Bjarne og Danmarks folkekirkelige søndagsskoler samt Danmission gjorde dette kursus muligt.