Livet på Karaseco

Livet på Karaseco

- og de følelser der følger med

Hej med jer.
I denne uge har skolen været på den anden ende. Form 4 havde nemlig graduation i fredags.

Forberedelserne er mange i denne forbindelse. Der er blevet skrevet taler, øvet sange, øvet danse, lavet dekorationer, sat telte op og printet diplomer ud og 100 andre ting er vi sikre på.

Graduation skulle egentlig være startet kl. 10 men her i Tanzania starter ting når de starter og ikke et sekund før. Det er noget vi lige skal vænne os til. Så vi startede kl. 11.30, hvor der blev lagt ud med sang og dans.

Det har været en fest dag og vi var klædt i vores mest afrikanske festtøj.

Midt i alle festlighederne, en tale på swahili, som vi da godt kan erkende vi ikke fik meget ud af, blev vi hevet til side. Da vi kom ud af teltet, så vi en hvid mand, allerede det er en overraskelse, men overraskelsen skulle ingen ende tage, for han var også dansk! Manden hedder Simon og er regionsleder i Danmission. Han kom på sin vej mod Bukoba og ville lige se til os på Karaseco. Han havde aldrig været her før så vi gav ham en rundvisning og fortalte om livet her. Selvom Simon indrømmede, at vi ikke var den eneste grund til hans rejse fra Arusha, var det rart at blive set til og snakke med en, som ved, hvad vi går igennem og hvad vi tænker. Det er nemlig ikke altid en fest på Karaseco, og der er nogle ting her som kan være svære at forholde sig til. Det kom eksempelvis som en stor forskrækkelse da vi første gang oplevede at lærerne her straffer eleverne med fysisk vold. Vi udtrykte denne bekymring og frustration, som vi oplever, overfor Simon og det var rart at blive mødt med forståelse.

 

Vi har været ved skrædderen hernede, det var vores første gang og det var absolut en succes. Det er lidt farligt for så vil vi bare have lavet mere! Det er dog muligt at vi bliver snydt lidt. I fredags ved graduation spurgte en dame der hedder Mama Joyness (hendes baby hedder Joyness), hvor meget vi havde givet, da vi fortalte beløbet var hendes svar: ”It is because you are white”. Vi synes bestemt ikke det er dyrt og vi håber bare at vi gør skrædderen glad.

 

På fredag tager vi til Bukoba og bliver til mandag. Vi har planer om gåture ved Victoriasøen, souvenir-shopping, spise god mad og bare hygge os. Vi glæder os rigtig meget og til at fortælle jer om det.
Vi bliver som sagt i Bukoba til mandag, selvom vores oprindelige plan var at tage hjem søndag. På søndag d. 25/10 er der valg i Tanzania og ingen ved hvordan folk vil reagere, så for at være på den sikre side bliver vi i Bukoba så vi ikke skal bevæge os ud i trafikken og ud i samfundet.

 

Kærlig hilsen Ida og Frederikke