Turen går til Myanmar

En personlig beretning fra Myanmar, hvor jeg de næste 5 uger rejser rundt og søger de gode historier. Det hele starter her..

Fredag d. 22. august, gik turen til lufthavnen sammen med min familien, i bagagerummet lå min rygsæk pakket, klar til de næste mange timer i et fly, på vej mod Myanmar. I håndbagagen lå en bog, kuglepen, en blok papir og min computer, klar til at skrive det første blog indlæg. Men hvad skulle jeg skrive? Skulle jeg skrive om mine følelser og tanker? Omkring hvordan det ville være at være kristen i et land hvor hovedparten af befolkningen er buddhister, eller om landets historie med et militær styre? Kulturmødet, forskellen mellem rig og fattig, eller måske maden? Alle de spørgsmål, og jeg havde ikke engang et svar.

Søndag d. 24. efter en lang dag, sad jeg på min seng, og vidste hvad jeg vil dele på det første indlæg. Det hele kan siges med disse ord: He lives within my heart!

Jeg havde en helt fantastisk søndag, i kirken (Kachin Baptist Church). Da jeg sad på kirkebænken, i det store rum med højt til loftet, og en aircondition der summede, havde ikke troet at det var den oplevelse jeg fik. Koret og musikken startede, alle rejste sig for at danse med. Først var jeg i tvivl, var det en rock koncert? Men svaret var nej, alt var virkeligt! Jeg var i en kirke hvor smil, latter og positiv energi fyldte hele rummet, jeg fik gåsehud på hele kroppen, alt gik lige i hjertet. Jeg kunne ikke forstå over halvdelen, hvad det blev sunget eller sagt i kirken, men nogle sange var på engelsk, så der sang jeg med. I sangen ”He Lives”, af Alfred Ackley, lyder den sidste linje sådan: You ask me how I know He lives? He lives within my heart”. Så hvad betyder det endelig, at jeg ikke kunne forstå over halvdelen, når jeg havde følelsen i hjertet? Tankerne kom i taxien på vej hjem fra kirken, hvordan skulle jeg nu få det stærke budskab, som jeg lige havde følt, fortalt til konfirmander i Danmark?

Efter kirke mødes vi med en gruppe unge fra kirken.Samtalen var hurtigt i gang, og emner som hvordan det at være ung kristen blev debatteret. En ung fyr fra gruppen spurgte mig, om det er okay at tro på Gud og stadig tvivle på ham? Jeg vil ikke fortælle hvad jeg svarede, men synes det var et rigtig godt spørgsmål. Så hvad ville du (dig som læser det her) selv have svaret? 

 

Det store kor i kirken, som sang så smukt at jeg fik gåsehud

Det store kor i kirken, som sang så smukt at jeg fik gåsehud

Gruppen vi mødes med efter kirk. Snak omkring tanker, drømme og spørgsmål som tro og tvivl var stikordene

Gruppen vi mødes med efter kirk. Snak omkring tanker, drømme og spørgsmål som tro og tvivl var stikordene