You’ve got mail…

You’ve got mail…

Har jeg modtaget post? Et af de sjove tiltag vi har her på lejeren er vores postkasser. Ved indgangen til kirken hvor vores træninger bliver holdt hænger vores postkasser, deri kan vi lægge beskeder og på den måde kommunikere med hinanden. Alle tjekker ivrigt deres post for vise ord eller beskeder, som oftest indeholder komplimenter og det kan man kun blive glad af – tænk sig at få komplimenter bare for at være den man er.

Den anden dag lå følgende besked i min postkasse: The world is a book and those who do not travel only read one page… Det er umuligt at være alle steder på én gang, og derfor er jeg utrolig taknemmelig for, at der med lejeren er skabt gode rammer for at få indblik i andres hverdage og situationer rundt om i verdenen.

Ved indgang ind til kirken, hvor undervisningen blev holdt hænger hver vores lille "brevkasse".

Ved indgang ind til kirken, hvor undervisningen blev holdt, hang hver vores lille “brevkasse”.

En af grundene til afholdelsen af denne lejr er, at der rundt om i de fleste af deltagernes respektive lande er problemer og uroligheder i forhold til at acceptere og respektere hinandens forskellighed, derfor føler jeg mig privilegeret og heldig over, at vi ikke døjer med netop de udfordringer. Nogle vil måske derfor spørge om vi lærer noget, og til det kan jeg kun svare et klart ja! For netop på den baggrund, at vi ikke har de førnævnte udfordringer, så har vi de optimale rammer for at have en åben dialog om alt mellem himmel og jord – og her bliver talt om alt lige fra om der findes én absolut sandhed til litteratur, og om hvordan kulturel forskellighed  er en styrke og ikke nødvendigvis en svaghed. Vi er ikke altid enige, men vi lytter til hinanden og det er en forudsætning for at vi kan tale sammen på en konstruktiv måde.

Når vi ikke selv kan rejse jorden rundt er det en stor styrke, at vi i løbet af vores deltagelse i lejeren har opnået venskaber som tager os med til Bagdad eller Damaskus, for som H. C. Andersen sagde: At rejse er at leve.