Mangfoldige Danmission

Mangfoldige Danmission

En grøn regionsleders indtryk fra Danmissions partnerskabsmøde i Egypten i Marts, 2015

Søndag aften rejste jeg, en meget spændt – og meget ny – regionsleder, til Cairo fra Beirut, for at deltage i Danmissions store partnerskabsseminar i Ain Sokna. På det tidspunkt havde jeg lige afrundet min første uge på mit nye Danmission-kontor i Beirut, hvor meget af tiden var gået med at forsøge at forberede mig på det kommende seminar. Partnerskabsprojekter, Danmissions struktur og strategi – prøvede at få hoved og hale i, hvem der nu var hvem – sådan bare for at virke nogenlunde tjekket når man mødes.

Sammen med mine mellemøstkollegaer i Danmission, havde jeg søndag haft en række spændende møder i Cairo, blandt andet med Episco care (udviklingsorganisationen under den Anglikanske Kirke i Egypten) som der er stort potentiale for at videreuvikle samarbejdet med.

Mandag morgen var der så seminar kick-off i Ain Sokna.

Og hvilken start! Alle deltagere med meget forskellige lokale virkeligheder, udfordringer, baggrunde og kulturer – men med det helt afgørende tilfældes, at vi alle arbejder for en bedre verden for os mennesker at leve sammen i, både igennem dialogarbejdet som jeg selv har meget erfaring med og igennem det imponerende arbejde med udvikling og fattigdomsbekæmpelse som Danmission engagerer sig i på internationalt plan. 11101780_10153070217305971_980475462_n

Det er jo klart, at meget af et partnerskabsseminar må handle om, hvordan vi konkret arbejder sammen på det praktiske plan. Og jeg var selv meget glad for at få lov at diskutere programhåndtering, rapportering og økonomistyring med en stor gruppe meget dygtige mennesker, som jeg fortsat kan lære meget af. Men dét der virkelig satte tanker i gang – også efter jeg er kommet hjem – er, at selvom både vi, i Danmission, og vores mange partnere har så forskellige udgangspunkter og fokus for vores arbejde, så tror vi alle på den store vigtighed af og styrke i, at vi som mennesker indgår i en positiv og inkluderende dialog om de ting vi ikke forstår, er unige om eller som må repareres.

11087427_10153070216935971_268141475_n

Dette var en enorm glæde for mig at opleve, fordi dialogen netop er noget jeg selv brænder inderligt for og det bekræftede mig endnu engang i, at Danmission er den helt rigtige arbejdsplads for mig. Jeg ser frem til være med til at videreudvikle Danmissions store styrke indenfor dialog her i den mellemøstlige region, hvor netop den interreligiøse dialog er en helt afgørende og bæredygtig vej til at understøtte freden og styrke de mennesker der lever her.

Jeg vil gerne slutte denne – min allerførste Danmissionblog – med at sige stort stort tak til alle mine nye kollegaer for at have taget så varmt og godt imod mig. Jeg glæder mig meget til at lære jer alle og Danmissions fantastiske netværk bedre at kende og ser frem til en god og spændende tid med jer alle.

11022980_10153070217295971_1461252846_n

Alt godt fra Beirut,

Maria lindhardt

Regionsleder, Mellemøsten og Nordafrika