At rejse er at leve - at flytte til et andet land er...

Fra vi har truffet beslutningen om at flytte til Bangladesh til vi faktisk står her er der sket rigtig meget. Det har været spændende og sjovt at forberede udrejsen og det nye liv - men også hårdt arbejde!

Vi flytter til Bangladesh!

Når familie og venner skal have sådan et budskab serveret er man altid spændt på deres reaktion… Men inden vi kommer så vidt er det vigtigt at få drøftet situationen med vores børn, David (18) og Jonas (13).

Christa og jeg fortalte nyheden til vores drenge en søndag over morgenbordet, og deres reaktion var positiv! Selvfølgelig melder der sig hurtigt spørgsmål om skolegang, venner og sportsinteresser. David og Jonas har før været med på en udsendelse – nemlig til Egypten i 2,5 år – så de havde en god fornemmelse af hvad det vil indebære. David kunne derfor give en klar melding: Det lyder spændende, men jeg kommer først ud til jer når jeg har gjort 3.g færdig næste sommer! OK, men vil du bruge noget af din sommerferie på at tage med til Bangladesh og se hvor vi skal bo? Ja, når bare det er efter Roskilde Festivalen er færdig! Jonas var hurtigt optaget af skolen han skal gå på, og vi fandt billeder frem på deres hjemmeside. Det store spørgsmål fra hans side var: Kan jeg stå på skateboard i Bangladesh?

De følgende måneder var der i det hele taget mange gode spørgsmål og praktikaliteter at afklare – lige fra aftale om afrejsetidspunkt til at få (mange) vaccinationer… Vores liste med gøremål var alenlang og indeholdt langt over 100 aktiviteter (og endnu flere opgaver)!

Budskabet til familie og venner var klart: Vi flytter til Bangladesh og skal bo i hovedstaden Dhaka de næste 4 år – og I er velkomne til at besøge os! Peters forældre, på hhv. 75 og 68 år og som er sunde og raske, har altid været åbne for nye muligheder og var positive efter de lige have sundet sig lidt: Så længe vores børn er glade så er vi det også! Heldigvis har de begge dejlige oplevelser fra besøgene i Egypten nogle år tidligere. Og det var nok med til at vi hurtigt aftalte at vi skal holde jul sammen i Dhaka i 2014!

Inden vi var klar til at tage i lufthavnen og rejse afsted til Bangladesh ville vi gerne se mange mennesker. Vi var på besøg, holdt fester og deltog i receptioner. Det var dejligt at se dem vi holder af inden vi rejste…

De sidste måneder før vores afrejse var derfor temmelig hektiske, men også spændende og sjove. Og nu hvor vi er landet i Dhaka tænker vi meget på familie, venner og gode kollegaer i Danmark. Vi bruger derfor alle kanaler til at sende livstegn hjem: SMS, Facebook, Skype, mails og ja selvfølgelig, bloggen!

At rejse er at leve – at flytte til et andet land og starte et nyt liv – er hårdt arbejde :-)