Første dag i "the sewing club"!

Første dag i "the sewing club"!

Den første eftermiddag i "the sewing club" er overstået og det var fantastisk!

I går eftermiddags var det den første dag med de kvindelige elever i “The Sewing Club”. Det var fantastisk! Der blev grint og snakket en del – både på swahili og engelsk fra min side af. Selv de elever der ikke kan et ord engelsk forsøgte virkelig, at forstå hvad jeg sagde. Det resulterede i, at de ord jeg kan på swahili blev mikset med mit engelsk. Det fungerede egentlig forholdsvist godt. Jeg har også lånt en bog fra skolens bibliotek, der hedder “swahili grammar”, så nu er det bare at komme i gang!
Jeg har lige lidt billeder fra dagen i går.

imageJeg skrev nogle få vigtige gloser på tavlen, så eleverne kunne lære nogle nye ord. Gloserne var egentlig lige så meget en hjælp til mig, så jeg bedre kunne snakke med dem, som havde svært ved engelsk.

image

Der arbejdes på at tegne samt klippe skabeloner ud.

image

Nogle af dem var rigtig hurtige til at få klippet skabelonerne ud, og kom hurtigt videre til at vælge og klippe stof.

image

 

De andre kom dog hurtigt efter det.

image

Stoffet på dette billede er meget “high fashion” hernede. Nogle af dem kiggede lidt skævt på mig, fordi jeg ville sy bolde af stoffet og ikke tøj.

image

Det her er Mary. Hun ville hele tiden have at jeg tog billeder af hende imens hun arbejdede – også på hendes egen telefon. Jeg tror at “the sewing club” er en stor ting for dem og i sig selv bare det at lære at sy.

image

Sidste billede fra den fantastiske eftermiddag på skolen.

Jeg glæder mig utroligt meget til på næste onsdag, hvor nogle af dem skal til at sidde med nål og tråd. Jeg er spændt på at se hvor meget de egentlig kan. Jeg har på fornemmelsen at det ikke er meget, men så kommer de til at lære det!