Vi har det godt!

Vi har det godt!

Valget er overstået og snart begynder hverdagen igen.

Præsidentvalget er overstået og det var CCM, der vandt. Der vil ikke ske store ændringer her i Tanzania, da CCM har siddet på magten siden uafhængheden fra England i 1961. Der har ikke rigtig været noget postyr omkring valget i vores by, hvilket vi er meget taknemmelige for. Imorgen begynder hverdagen så småt igen og det bliver rart, at få nogle faste ting at foretage sig igen.

Før valget havde den tilbageblivende elev på skolen, Ernest, gået med os på marked, hvor vi havde købt 3 kg ris. I dag besluttede Emanuel og jeg sig for, at vi ville have ris til aftensmad. Jeg spurgte pænt Ernest om han ville hjælpe, da jeg absolut ingen idé har om, hvordan man renser ris. Han var som altid klar til at tilbyde sin hjælp. Det tager lang tid at rense 3 kg ris. Først skal man sidde og sortere bittesmå sten, og hvad man nu ellers lige finder i risene, fra. Da vi havde gjort dette, var jeg overbevist om, at de var renset færdigt og at vi nu kunne koge dem. Nej. Derefter skulle risene vaskes og igen skulle der sorteres bittesmå sten og andet uønsket fra. Jeg syntes godt nok at det tog lang tid. Det er meget nemmere at gå ned i netto og købe en pakke jasminris. Endelig kunne vi begynde at koge risene. Vi havde desværre ikke tænkt os om, da den største gryde vi havde var for lille. 3 kg våde ris fylder rigtig meget. Vi måtte derfor koge ris over to omgange. Risene brændte på og køkkenet lignede et mareridt med ris alle vegne. Vi fik ryddet lidt op og Ernest måtte tilbage på skolen for at spise aftensmad. Jeg tilbød ham ellers at han kunne hjælpe os med at få spist nogle af alle de ris, men der var allerede lavet mad til ham. Jeg stod alene tilbage i køkkenet og forsøgte at tilberede nogle bønner, som vi kunne spise til risene. Det færdige resultat blev egentlig meget godt og vi blev mætte.
Nu står vi så med en hel del kogte ris. Vi havde i tankerne, at vi kunne forsøge os med risengrød, som eleverne kunne smage. Og så må den ellers stå på stegte ris med grøntsager fra nu af.

image

Første portion ris som vi gik i gang med at rense. Der var cirka 5 af disse portioner

image

Det er noget af et pille arbejde at sortere ris.

image

De sorterede ris kommer over i en gryde så de er klar til at blive vasket.

image

Risene bliver vasket grundigt og tjekket for flere småsten samt andet.

image

Ris og bønner er færdige og vi kan nu nyde vores aftensmad.

image

Bønnerne. Denne form for tilberedning af bønner er noget vi får rigtig ofte på skolen.

image

Der bliver taget ris.

image

Og vi er klar til at spise!

 

Hele denne proces tog cirka 4 timer. Sådan får man altså brugt den eftermiddag!